18.08.2023

Kotimainen aita antaa takaisin ympäristölle


 

Puuaita koristaa pihaasi ja tuo kotiisi yksityisyyttä. Kun valitset aitasi oikein, annat samalla takaisin ympäristölle. Ostamalla kotimaisen puuaidan, voit vähentää aitamateriaalin kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä ja tukea kotimaista työllisyyttä.

Kruunuaita Oy on tuottanut aitoja jo yli 30 vuotta. Yksi ensimmäisistä aidoista pystytettiin Aleksis Kiven synnyinmökin rajalle, ja yrityksen lähtökohta on ollutkin alusta asti tarjota perinteisiä ja kotimaisia aitaratkaisuja. Alla tekijöitä, joita aitojen valmistuksessa otamme huomioon:
 

 1. Ympäristöystävällisyys
  Kotimaisen puuaidan valmistaminen vaatii vähemmän kuljetusta. Siten sen valmistus tuottaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä verrattuna ulkomailta tuotuihin vaihtoehtoihin. 
   
 2. Uusiutuvuus 
  Kotimainen puu on uusiutuva luonnonvara. Kun metsiä hoidetaan kestävästi, puun käyttö ei heikennä metsävaroja pitkällä aikavälillä.
   
 3. Paikallinen talous 
  Hankkiessa kotimaisen aidan tuet samalla paikallisia puunjalostusyrityksiä sekä kotimaista taloutta ja työllisyyttä.
   
 4. Laadukkaat tuotteet 
  Kotimaiset yritykset panostavat laadukkaisiin tuotteisiin ja palveluihin, sillä ne ovat vastuussa omasta maineestaan kotimaisilla markkinoilla. Kotimaiset yritykset myös panostavat vahvaan asiakaspalveluun ja asiakastyytyväisyyteen.
   
 5. Asiantuntevuus
  Kotimaiset yritykset tuntevat usein paikalliset olosuhteet ja mahdolliset haasteet. Aitamateriaaleja tarjoavat yritykset eivät ole poikkeus; Kruunuaidallakin tarjoamme neuvontaa ja asiantuntemusta. Kotimaisuutta suosiessasi saat lisäksi yksilöllisempää palvelua ja joustavuutta tarpeiden mukaan.
   
 6. Esteettisyys 
  Puu on visuaalisesti miellyttävä materiaali, joka sulautuu hyvin ympäristöön ja antaa ympäristölle luonnollisen vaikutelman. Puuaita tuokin kotipihalle lämpimän ja kodikkaan ilmeen.
   
 7. Perinteinen maisema
  Kotimainen puu sopii hyvin suomalaiseen maisemaan ja ympäristöön. Suomessa puu on ollut perinteinen ja tärkeä materiaali monissa käyttötarkoituksissa, ja se liittyy vahvasti suomalaiseen kulttuuriin ja historiaan.


Yhteistyössä suomalaisten kumppanien kanssa

Kruunuaidan aitamateriaali tulee Pirkanmaalta Nerkoon Höyläämöltä, joka työllistää noin 40 puualan sitoutunutta henkilöä. Nerkoo ostaa sahatavaran suomalaisilta sahureilta, ja tuotteet tehdään metsäsertifioidusta (PEFC) suomalaisesta kuusesta.

Kruunuaita Oy valmistaa aitaelementit Vihdissä lähellä pääkaupunkiseutua, jonne suurin osa toimituksista menee. Tuotannon työntekijät ja asentajat ovat lähiseudulta. Muualla Suomessa Kruunuaidalla on paikallisia yhteistyöyrityksiä, jotka voivat tehdä paikallisesti asennuksia. 

Meille on myös myönnetty Avainlippu-merkki, joka on osoitus suomalaisesta työstä. Merkin myöntämisen kriteerinä on, että tuote on valmistettu Suomessa. Toimintamme perustuu ketterään malliin, jossa asiakkaille tarjotaan osaamista, laadukkaita tuotteita ja hyvää palvelua. Kaikki toiminta perustaa aina joustavuudelle ja asiakaslähtöisyydelle.

Jos etsit kotimaista aitaa pihallesi, soita, niin autamme:  050 358 9797.

 

 

Ota yhteyttä