Toimitusehdot

Toimitusaika

Sovitaan tilauksen yhteydessä. 

Maksuehdot verkkokaupassa

Paytrailin maksutavat. Pankkimaksut/Lasku- ja osamaksupalvelut/Korttimaksaminen/Mobiilimaksaminen.

Maksuehdot projekteissa/urakoissa

Yksityiset/taloyhtiöt: 30 % tilausvahvistusmaksu, 60 % kun elementit toimitettu/asennettu, loput kun urakka hyväksytysti vastaanotettu, 14 pv netto, viivästyskorko 7 %, huomautuskulut 5 euroa. 

Yritykset: Elementit ja tarvikkeet, 100 % ennakkomaksu. Asennus, 100 % kun asennustyö suoritettu. 14 pv netto, viivästyskorko 16 %. Viivästysmaksu 40 eur, alv 0 %.

Tuotteet ovat Kruunuaita Oy:n omaisuutta kunnes kauppahinta on kokonaan maksettu. Mikäli lopullinen materiaali/asennus tarve poikkeaa lisäten tai vähentäen tarvikkeiden/asennusten määrää, suoritetaan mahdolliset lisäveloitukset ja – hyvitykset voimassa olevan hinnastomme mukaisin yksikköhinnoin(kts. Palautus-ehdot). Jos aidan pituus muuttuu niin kokonaishinta muuttuu vastaavasti.

Takuu            

Elementeille ja tarvikkeille kolme vuotta, ei koske ulkoisia vahinkoja.(esim. myrsky/routavauriot). Asennustyölle annamme 5 vuoden takuun(koskee ainoastaan Kruunuaidan avohahlomallisilla asennettuja aitoja, yli 160 cm korkeat elementit valuasennuksella), ei koske ulkoisia vahinkoja(esim. myrsky/routavauriot/maan liikkumiset(rinnekohdat)). Puurunkoisille porteille ei ole takuuta, ne voivat vääntyä/elää säiden mukaan. Teräsrunkoisilla porteilla on kolmen vuoden takuu(koskee ainoastaan vakiopituisia portin ovia, käyntiportti 100 cm ja ajoportti 175 cm). Jos aitaan joudutaan tekemään muutoksia kohteessa, takuu raukeaa muutosten osalta. Aitaa/aidan tolppia/porttia ei saa käyttää tukena. Jos aitaa/tolppia/porttia vasten on laitettu maata/tukimuuri//ripustettu esineitä/käytetty tukena tms. takuu raukeaa aidan/portin siltä osalta.

Asennus

Asennamme aitoja 1.4-15.12 välisenä aikana. Asennuksen ollessa kysymyksessä, asiakas vastaa maanalaisten putkien, johtojen ja kaapelien merkitsemisestä. Asemapiirros ei ole riittävä selvitys kaapeleiden sijainnista vaan kaapelit on merkittävä maastoon. Maajalka-asennus sisältää yhden valu/kalliojalan asennuksen, ylimenevältä osalta laskutetaan normaalihinnaston mukaisesti(lisähinta 45 eur/jalka+betonit). Valuasennuksessa kaivetut maat tasoitellaan aidan alle tai läheisyyteen. Aitaelementit asennetaan n. 20 cm maavaralla ja porrastetaan maaston mukaan. Mikäli haluaa poikkeavan maavaran, tulee asiakkaan olla paikalla aidan asennuksen aikana. Jälkeen päin suoritetut elementtien korkeusmuutokset toteutetaan lisätöinä. Kruunuaita Oy ei vastaa asennusvaiheessa mahdollisesti vaurioituneista istutuksista tai muusta kasvillisuudesta. Asennusalue on noin metri asennuslinjan molemmin puolin. Asennus ei sisällä vanhan aidan purkua vaan siitä on sovittava aina erikseen. Purkutöihin ei kuulu sähkötyöt, vaan ne veloitetaan aina erikseen. Purkutöihin ei kuulu vanhojen perustusten poisto, ellei asiasta ole sovittu erikseen. Asennustöihin ei kuulu valumuottien teko, rimoitukset/laudoitukset, perustusvalujen/maankorotukset, rännien poisto/laitto, postilaatikoiden poistot/asennukset, sähkötyöt, terassien purku/asennus, istutusten/kasvillisuuden/puiden poisto tai muut ns. pihatyöt. Nämä ovat erikseen tehtäviä töitä ja ne toteutetaan tarvittaessa tuntiveloituksella, 68 eur/h, sis alv 24 %. Tuntitöissä veloitetaan myös matkatunnit tuotantotiloista kohteeseen, lisäksi km-korvaus, 0,56 eur/km, sis alv 24 %. Jos aidan pituus muuttuu niin kokonaishinta muuttuu vastaavasti. Paikkamaalaus suoritetaan säiden salliessa, urakkaa ei voi jättää hyväksymättä vaikka paikkamaalaus olisi tekemättä (esim. loppusyksystä asennetut elementit paikkamaalataan keväällä). Tarkemmat toimitusehdot Aita-asennuksen sisältö ja laatuvaatimukset.

Kuljetus

Kuljetus veloitetaan aina erikseen. Kuljetus pääkaupunkiseudulle 240 eur, sis. alvin 24 %. Muualle Suomeen 390 eur, sis. alvin 24 %.

Kuljetus on ulkoistettu Kaukokiito Oy:lle, Kruunuaita Oy ei vastaa kuljetusvaurioista eikä -aikatauluista.

Lisäveloituksellinen Hiab-purku on tilattava aina erikseen (ei sisälly normaaliin rahtimaksuun).

Valmisbetonin valmistus/kuljetus on ulkoistettu Lujabetonille, Kruunuaita ei vastaa kuljetusvaurioista eikä aikatauluista.

Muutokset

Muutokset, erityistoiveet sekä värisävyt on ilmoitettava aina kirjallisesti, esim. sähköpostitse, suullinen ilmoitus ei riitä. Halutut muutokset/lisäykset vakiomalleihin tulee myös ilmoittaa kirjallisesti, esim. sähköpostitse, suullinen ilmoitus ei riitä.

Palautus

Elementit valmistetaan mittatilaustyönä, joten valmistetuilla tuotteilla ei ole palautusoikeutta eikä sopimusta voi peruuttaa (KKV 11.5.4)

Mahdollisesti erikseen sovituista palautuksista hyvitetään korkeintaan 70 % ostohinnasta. Palautus tapahtuu asiakkaan kustannuksella. Palautuskuormaan on lisättävä aina selvitys palautettavista tuotteista, määrä sekä syy palautukselle.

Mikäli aitapaketista jätetään pois joku tarvikeosa(esim. teräsmaajalat), hyvitetään siitä 70 % tarvikehinnaston hinnasta.

Muut

Valittaessa peltikate, hintaan sisältyy tasainen katelauta. Peltikate on 200 cm pitkä, mikäli elementti on pitempi, koostuu peltikate useammasta osasta.

Yhtenäisessä katelaudassa katelaudat ovat 20 cm pitempiä kuin elementit. Katelaudat on lyhennettävä asennusvaiheessa oikeaan mittaan.

Painekyllästettyyn toimitukseen tulee tasainen katelauta.

Valittaessa peltinen tolpan hattu, hintaan sisältyy tarvittavat liimat.

Hienosahatussa kuusilaudassa ja kuusitolpassa voi mitoissa esiintyä muutaman millin heittoja.

Painekyllästetyissä aidoissa katkaisupinnat ovat käsittelemättömät. Painekyllästetyn aidan voi pintakäsitellä aikaisintaan vuoden kuluttua toimituksesta.

Painekyllästetyssä materiaalissa voi olla sävyeroja. Sävyerot tasaantuvat ajan myötä.

Painekyllästetyn puun halkeilu saadaan parhaiten estettyä pintakäsittelyllä. Painekyllästetyn tavaran tulee antaa rauhassa kuivua ennen käsittelyä.

Painekyllästetty materiaali voi kuivuessaan vääntyä.

Betonit, injektointimassat sekä eristeet laskutetaan käytön mukaan (valu/kallio/porttiasennuksissa, menekkiarvio n. 15 eur/aitametri).

Valmisbetonin valmistus/kuljetus on ulkoistettu Lujabetonille, Kruunuaita ei vastaa kuljetusvaurioista eikä aikatauluista.

Minimiveloitus tuntitöissä 2 h.

Tuntitöissä sovituissa asennuksissa veloitetaan tuntiveloituksella myös matkat tuotantotiloista kohteeseen.

Elementtien kasauksessa ei kohdisteta naulausta.

Elementeissä näkyy naulausjäljet, niiden kittaus/maalaus tehdään aina tuntitöinä.

Kaikki aidan asennuksessa käytettävät teräsosat toimitetaan maalaamattomina.

Oksankohdissa voi näkyä läpilyöntejä ja oksankohdista voi hilseillä maali pois. Näiden korjaus ei kuulu takuun piiriin.

Mittojen mukaan tehdyissä elementeissä pyritään pitämään lautojen välit vakiona, elementin päädyssä voidaan tarvittaessa kaventaa lautaa.

 

 

VAKIOELEMENTTIEN LAUTOJEN VÄLIT(RAKO) HIENOSAHATUSTA LAUDASTA TEHDYILLE ELEMENTEILLE.

(Painekyllästetyissä elementeissä on muutaman millin isommat välit, koska materiaali on eri kokoista)

TASA, n. 1,9 cm

KARTANO, n. 2,5 cm

PEHTOORI, n. 1,9 cm

SIRO, n. 5,0 cm

SUVI, n. 4,5 cm

SUVI 20, n. 2,0 cm

KAROLIINA, n 1,9 cm

AURORA, n. 1,9 cm

PIHA, n. 1,9 cm

RYTMI, n. 3,3 cm

MODERNI, n. 4,5 cm

MODERNI 20, n. 2,0 cm

MODERNI 10, n. 1,0 cm

PÄIVÖLÄ, n. 1,9 cm

RIIHELÄ, n. 5,0 cm

SUVELA, n. 5,0 cm

SOINTU, n. 1,9 cm

RYHTI, n. 1,9 cm

PATIO, riippuu elementin korkeudesta, n.0,5-2,5 cm

HOVI, n. 2,0 cm

 

Aita-asennuksen sisältö ja laatuvaatimukset

Teräsmaajalka lyödään maahan maan mukaisesti, ei välttämättä tolpan suuntaisesti. Teräsjalan/tolpan kiinnikkeen ei tarvitse olla tolpan keskikohdassa, tolppaan tulee saada kiinni vähintään 2 ruuvia molemmin puolin. Aidan keskilinja saa heittää 30 mm keskilinjasta. Mikäli maajalkaa siirretään jälkikäteen, aidan takuu raukeaa.

Elementit asennetaan n. 20 cm maavaralla ja porrastetaan maaston mukaan. Mikäli kohteessa on jyrkästi laskeva rinne, maavara on tällöin rinteen laskun mukainen, kuitenkin niin, että maavara on elementin toisessa päässä aina vähintään 5 cm. 

Mikäli haluaa poikkeavan maavaran, tulee asiakkaan olla paikalla aidan asennuksen aikana. Jälkeen päin suoritetut elementtien korkeusmuutokset toteutetaan lisätöinä. Tuntiveloitus 68 €/h, sis. alv.

Elementtien L-kiinnikkeet kiinnitetään talon puolelle, ellei toisin ohjeisteta. Elementin ja tolpan väliin saa jäädä n. 1 cm rako.

Vanhoihin tolppiin uusien elementtien mitoitus tehdään niin, että elementti tehdään lyhyemmän pituusmitan mukaan. Tällöin voi muodostua ylös tai alas rakoa elementin ja tolpan väliin, riippuen tolpan vinoudesta.

Nurkissa, aukkojen kohdilla ja tontin rajoilla elementit lyhennetään oikeaan mittaan. Elementtien lyhennykset kuuluvat aidan asennustyöhön. Lyhennetyt elementit maalataan sahauskohdasta aina ennen elementin kiinnittämistä. Poikkeuksena pohjamaalatut ja painekyllästetyt elementit, näitä ei käsitellä.

Kallioasennuksissa toleranssit ovat suurempia, koska kallioon harvoin pystyy poraamaan reikää määrättyyn kohtaan. Kalliojalkojen tapin ja levyn välinen nivelkohta antaa hieman periksi, jolloin aita voi hieman heilua. Aidan kestävyyteen tällä ei ole merkitystä.

Muurikivi asennuksissa muuriin voi tulla halkeamia reiän porauksesta johtuen. Halkeamiin voidaan laittaa tarvittaessa betonin korjauslaastia.

Vanhoja valuperustuksia ei poisteta, vaan pyritään tekemään uudet perustukset eri kohtaan. Jos vanha perustusvalu on tukeva, voidaan siihen yhdistää kalliojalalla uusi perustus.

Jos halutaan perustusvalu korotettavaksi maanpinnan yläpuolelle, muottityöt sekä siihen liittyvät lisätyöt tehdään tuntiveloituksella ja materiaalit laskutetaan käytön mukaan.

Tolpat sahataan määrämittaan elementtien pystytyksen jälkeen n. 5-7 cm aitaelementin yläpinnasta. Sahaus suoritetaan moottorisahalla. Tolpanhatuilla suoritetaan tolpan viimeistelyoikaisu.

Teräsmaa/kallio/H-valujalan maanpäälle jäävän osan U kohdan alapinnan taso saa jäädä max. 20 cm korkeudelle maan pinnasta. H-valujaloissa minimisuositus on 5 cm maasta. Teräsmaa/kalliojaloissa minimisuositus on 1 cm.

Ruuvipaaluja ei välttämättä saa porattua maahan aitalinjan mukaisesti. Ruuvipaalut eivät kiinnity heti tiukasti maaperään, vaan ne heiluvat 1-2 vuoden ajan asennuksesta, kunnes häiriintynyt maaperä ympäriltä on tasaantunut. Jos ruuvipaalua ei saada maahan, esim. kivien takia, Kruunuaita Oy voi tilanteessa vaatiessa vaihtaa perustustavan valuksi, hinta pysyy samana.

Paikkamaalaus kuuluu asennustöihin. Paikkamaalauksessa paikataan kevyesti maalaten maalausrimojen ja pakkauslevyjen kohdat sekä asennuksen aikana syntyneet kolhut. Teräsosia ei maalata. Paikkamaalaus suoritetaan säiden salliessa, urakkaa ei voi jättää hyväksymättä vaikka paikkamaalaus olisi tekemättä (esim. loppusyksystä asennetut elementit paikkamaalataan keväällä).

Aita asennetaan aina merkittyyn tai näytettyyn kohtaan. Aidan sijainniksi ei riitä piirustus/kuvat, vaan aidan paikka pitää merkitä maastoon, esim. nurkkapisteet puutikuilla. Lopullinen aidan paikka saa heittää merkitystä tai näytetystä linjasta 10 cm. Aidan siirto jälkikäteen on aina lisäveloituksellinen työ. 

Teräsmaajalkaa/H-valujalkaa ei saa asentaa talon viereen, koska talon salaojat ja eristeet voivat vaurioitua. Talon viereinen elementti kiinnitetään lähtökohtaisesti aina talon seinään kiinni L-kiinnikkeillä, jolloin siihen ei tule tolppaa.

Yli 160 cm korkeat elementit asennetaan valuasennuksena.

Portteihin on valittavissa lappisalpa tai liukusalpa. Portit ovat lukittavissa riippulukolla(ei kuulu toimitukseen) portin aukeamissuuntaan.

Portteihin tulee säädettävät saranat ruostumatonta terästä.

Portit asennetaan pääsääntöisesti valuperustuksella.

 

Lisätyöveloitukset

Aidan tarkistusmittaukset suoritetaan asennuksen aloituspäivänä. Ylimääräiset mittauskäynnit veloitetaan tuntiveloituksella, 68 eur/h, sis alv 24 % + kilometrikorvaukset, 0,56 eur/km sis alv 24 %.

Verottajalle työmaan tiedonanto, 150 eur/kohde. (Tällöin Kruunuaita Oy toimii urakan päätoteuttajana.)

Tuntitöissä, 68 eur/h, veloitetaan tuntiveloituksella myös matkatunnit tuotantotiloista kohteeseen, + kilometrikorvaukset, 0,56 eur/km sis alv 24 %.


Puutavara

RT-kortin 21-10978 ohjeen mukaiset laatuvaatimukset.

Taulukko 12, Ulkoverhouslautojen näkyviin jäävien pintojen laatuvaatimukset:

Oksat: Sallitaan oksia, joiden koko on enintään 50% laudan leveydestä. Kiinteä oksa voi olla terve (tuore) tai kuollut (kuiva) oksa.

Oksalohkeamat: Sallitaan enintään kolme kappaletta 10 mm:n suuruisia oksalohkeamia kahden metrin matkalla.

Oksanreiät: Ei sallita.

Koro ja kaarnaroso: Sallitaan enintään yksi 6 mm leveä ja 100 mm pitkä koro ja kaarnaroso yhden metrin matkalla. Sallitaan 5 %:ssa ulkoverhouslautaerästä.

Pihkakolot: Sallitaan pihkakoloja, joiden yhteenlaskettu pituus on enintään 200 mm yhden metrin matkalla. Yksittäisen pihkakolon pituus saa olla enintään 100 mm. Läpimeneviä pihkakoloja ei sallita.

Halkeamat: Laudan keskialueella sallitaan halkeamia, ei kuitenkaan läpimeneviä halkeamia, joiden pituus on enintään 15 % laudan pituudesta. Laudan päissä sallitaan enintään laudan leveyden mittainen läpimenevä halkeama. Päätypontatun laudan päissä sallitaan kiinni oleva halkeama, jonka pituus on enintään 50 % laudan leveydestä.

Lyly ja muut muotoviat: Sallitaan ainoastaan siinä määrin, että lautojen kiinnittäminen ei sen vaikutuksesta olennaisesti vaikeudu.

Lapevääryys: 30 mm kahden metrin matkalla.

Syrjävääryys: 4 mm kahden metrin matkalla.

Kierous: 20 mm kahden metrin matkalla.

Sydänjuova: Sallitaan sydänjuova, jonka pituus on enintään 50 % laudan pituudesta.

Sinistymä: Ei sallita.

Värivika: Ei sallita.

Laho: Ei sallita.

Hyönteisvahingot: Ei sallita.

Paikat: Ei sallita.

Sormijatkokset: Sallitaan